Het laatste massavernietigingswapen dat nog niet illegaal was, is op 7 juli 2017 verboden. "Het is een historische dag", zegt Krista van Velzen, campagneleider van PAX. De vredesorganisatie is aanwezig bij de onderhandelingen in de Verenigde Naties in New York. "PAX speelde een leidende rol bij de totstandkoming van dit internationale verdrag. En om nu in aanwezigheid van zoveel staten, ngo's en overlevenden uit bijvoorbeeld Hiroshima, de voorzitter te horen zeggen dat het internationale verdrag is aangenomen, is onbeschrijfelijk."
Nederland vroeg echter op het laatste moment een stemming aan en stemde tegen.

van 16 tot 24 september is het weer vredesweek

Thema van de Vredesweek: de kracht van verbeelding

 

Het is zover, na 37 jaren is de vereniging Vrouwen Voor Vrede landelijk
gestopt en gaat verder zoals ze begonnen is: met plaatselijke vrouwenvredes-groepen, die zelfstandig werken, vaak in directe samenwerking met andere plaatselijke (vredes) groepen. Want, wij vrouwen voor vredegaan natuurlijk dóór met het verspreiden van de vredesboodschap.
Vrouwen voor Vrede landelijk is nu samengegaan met de Vereniging Vrouwen en Duurzame Vrede, een platform van vrouwen-vredesgroeperingen.

 

 

 

op de laatste landelijke dag werd een diapresentatie
gegeven van bijzondere dagen van Vrouwen voor Vrede

Vrouwen voor Vrede,
een klein overzichtsflimpje https://youtube/WFrqCmGhfMs

 

 


Vrouwen voor Vrede staat nu ook op facebook en twitter. Voor hen die hier nog geen ervaring mee hebben is onderstaande link handig

Voor facebook gebruikers